Close
Social selling is cultivating 1-to-1 relationsusing networks, insights and conversationsin orderto create long term relations new

Drie veel gestelde vragen over LinkedIn

Tijdens de afgelopen twee jaar heb ik voor verschillende groepen gestaan om sales, accountmanagers en marketeers te trainen in de toepassing van social business en Linkedin. In dit artikel licht ik drie vragen toe.

Social Sales is geen trucje. Social in Social Sales staat voor sociaal en Sales voor alles wat met acquisitie, verkoop en relatiemanagement te maken heeft. Wij trainen sales, accountmanager en marketeers om samen te werken, te verbinden en met behulp van data, netwerken en inzichten de optimale aandacht te geven om langdurige relaties te bouwen. Social Sales: verbinden door sociaal te zijn.

Maar Linkedin kost veel tijd!

  • Maak er een gewoonte van om je dag te starten met Linkedin. Met 15 minuten per dag beantwoord je uitnodigingen en kun je je netwerk onderhouden door relaties te feliciteren met hun nieuwe baan of verjaardag. Kijk iedere dag even bij de notificaties om te zien wie er gereageerd heeft op je berichten.

Wat kan ik doen om mijn netwerk te onderhouden?

  • Verbind en geef weg. Door je eerstelijns contacten te verrassen met persoonlijke berichten voeg je waarde toe aan jullie relatie. Deel relevante content, stel je mensen uit jouw netwerk voor aan anderen, bied je kennis aan. Kijk ook bij “wie heeft jouw profiel bezocht

Hoe zorg ik dat mijn Linkedin uitnodiging geaccepteerd wordt?

  • Iedere uitnodiging verstuur je met een persoonlijke tekst. Dus geen standaard “I’d like to join your LinkedIn network” meer.
  1. Vertel waarom je wil linken, wat is de aanleiding van jouw verzoek? Hebben jullie elkaar eerder ontmoet of heb je iets van hem of haar gelezen. Gebruik dit als inspiratie voor je uitnodiging.
  2. Vertel wie jij bent en wat je werkzaamheden zijn.
  3. Nodig uit om te linken: laten we verbinden om elkaars netwerk aanvullen en versterken!

De ervaring leert dat wanneer je oprecht je kennis deelt, zonder er direct iets voor terug te verwachten de mensen in je netwerk je herinneren en je benaderen op het moment dat zij verwachten dat jij iets voor ze kan betekenen. Jouw kennis maakt hun werk leuker en mooier en ze zullen je er voor bedanken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.