Close

Vergeet koude acquisitie

Koude acquisitie en cold calling zijn niet meer. En eigenlijk zijn ze er nooit geweest.

Wanneer was de eerste keer dat jij met iemand voor de eerste keer sprak, waarna men direct klant bij je werd? Wanneer lukte het jou om jouw dienst, software of oplossing te verkopen in het eerste gesprek? Eén keer? Nooit? Ik vermoed dat het laatste meer van toepassing is dan het eerste.

Koude acquisitie bestaat niet. Alleen een e-mailadres hebben of een telefoonnummer weten van je contactpersoon is niet voldoende. Je contactpersoon zit er niet op te wachten dat jij hem hem of haar benadert met jouw verkooppraatje. Je belt namelijk altijd ongelegen. En je e-mail komt samen met 25 andere berichten terecht in een overvolle mailbox.

Om jouw prospect nog beter te beschermen tegen ongevraagde acquisitie en om de data van personen beter te beschermen heeft de Europese Unie besloten dat er een verbod komt op het gebruik van persoonlijke gegevens.

De Europese Unie helpt je om na te denken over nieuwe vormen van acquisitie.

Als onderdeel van de wet bescherming persoonsgegevens geldt er vanaf 2018 een verbod op het gebruik van persoonlijke gegevens anders dan waar de eigenaar van de gegevens toestemming voor heeft gegeven. De wet is helder: prospects mogen alleen benaderd worden wanneer ze zelf een telefoonnummer of e-mailadres hebben opgegeven. En wanneer je als organisatie hebt gevraagd waar je de prospect voor mag benaderen. Je mag deze gegevens dan niet voor een ander doel gebruiken. Een nieuwsbrief versturen naar adressen waar je nog nooit toestemming voor hebt gevraagd mag niet. Dat is geen nieuwe regel of wet, dit mocht al langer niet.

Natuurlijk mag je nog wel prospects benaderen, mits je de gegevens via openbare bronnen en rechtmatig hebt verkregen. Uiteraard kun je het ze ook direct vragen. Wil je op de hoogte gehouden worden over acquisitie, social business en sales? Klik dan hier.

Lees ook hoe Europa jouw informatie gaat beschermen.

Meer informatie over de Europese privacywet vindt je hier.

Ps 1: Hebben we de juiste gegevens van jou? Laat het ons weten en we zullen je, met jouw permissie uiteraard, informeren over acquisitie, social business en sales!

Ps 2: Acquisitie is een vak apart en het is een mooi vak.

Powered by Story Chief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.